Zaterdag 23 februari heeft het HART (HAN Automotive Rally Team) deelgenomen aan de 8e Circuit Short Rally, op Circuitpark Zandvoort. Dit jaar wordt de Opel Adam bestuurd door een nieuwe equipe, bestaande uit Maarten Potgieter als coureur en Bart van den Hoek als navigator.


Deze rally betekende de officiële opening van het rallyseizoen 2019 en bestond uit een viertal klassementsproeven. De totale afstand was 52 km, waarvoor meerdere ronden op het circuit werden gereden. De eerste twee KP’s werden in normale rijrichting verreden, en na een middagpauze werden de overige twee KP’s in tegengestelde richting verreden. De eerste twee KP’s bestonden ieder uit drie-en-halve ronde op het welbekende circuit. Na het verkennen in de vroege ochtend, mocht de equipe met startnummer 35 om 12:03 starten. Er werd rustig begonnen, het was immers de eerste rally voor de nieuwe equipe. Met de Opel Adam gebeurde weinig opmerkelijks, hoewel een inhaalactie van een andere deelnemer zorgde dat deze vlak vóór de Adam in de bandenstapel van een chicane
belandde. Gelukkig reageerde de coureur hier erg beheerst op en was er geen vertraging voor de Adam. Op deze proef werd dan ook een 37e tijd neergezet.


Na een service van een uur, waarbij geen grote bijzonderheden waren, kon begonnen worden aan de tweede KP. Nu de equipe wat beter aan de auto gewend was en er een beter ritme opgebouwd was tussen de navigator en coureur, kon het tempo opgevoerd worden. Het resultaat was dan ook een stijging van 2 plaatsen, met de 35ste tijd.


Hierna volgde opnieuw een service, ditmaal van 1,5 uur. Opnieuw waren er geen grote dingen, op het vervangen van een klein onderdeel van het benzine-injectiesysteem na. Hierdoor konden ook de laatste twee proeven probleemloos verreden worden, ondanks dat deze nog genoeg uitdaging boden door de tegengestelde rijrichting op het circuit. Uiteindelijk mocht er nog een 31ste en 36ste tijd genoteerd worden, waardoor het team uiteindelijk als 30e finishte en het algemeen klassement en zelfs als 2e in haar eigen klasse. Al met al helemaal geen slecht resultaat voor een eerste rally!

De volgende rally voor het HART is de Sijperda Zuiderzeeshortrally, deze is op zaterdag 16 maart in en rondom Emmeloord.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.