Het HAN Automotive Rally Team (HART) heeft het onmogelijke waar gemaakt en zijn voor het eerst in de geschiedenis van het studenten team de algemene Nederlandse Short Rally Kampioen geworden tijdens de Twente Short Rally. De Short Rally werd verreden op zondag 21 oktober, met proeven rond Bentelo, Zeldam en de bekende industrieproef in Hengelo. Na de Jumbo Short Rally half juli toen het HART ineens aan de leiding kwam te staan van het kampioenschap leken er kansen te zijn. Spannend werd het al wel toen er tijdens de Hellendoorn Short Rally een aandrijfas brak, maar gelukkig kon het tijdsverlies daar beperkt worden.

De Twente Short Rally ging ronde klok van 12 van start. Coureur Rick Lubberding en navigator Mark Kuipers hadden al voorgenomen om te gaan rijden zoals zij het hele seizoen deden. Er zou dan na de eerste proef gekeken worden of het nodig was om een tandje bij te zetten. Richting de eerste proef bleek er een grote slag te zitten in het rempedaal en trok de Opel Adam opzij tijdens het remmen. Door de rembalans aan te passen werd het opzij trekken beperkt. De eerste twee proeven verliepen zonder problemen. Wel lagen de proeven er tricky bij doordat er overal door de bermen gesneden kon worden, dit zorgde soms voor onvoorspelbaar veel zand op de weg. Toen bleek dat het HART op kampioenschapskoers lag, was het niet nodig was om een tandje bij te zetten.

Op de derde proef op het industrieterrein in Hengelo stond veel publiek. Nadat deze ook probleemloos verreden was werden op de service de problemen met de remmen opgelost. Na de service werd er iets rustiger gereden door de equipe. De voorsprong was nu groot genoeg en finishen zou in principe genoeg moeten zijn. Echter werd het nog spannend toen vlak voor de tijdcontrole van de vijfde proef de motortemperatuur te hoog opliep. Al snel bleek dat de stekker van de fan niet meer lekker werkte. Nadat de equipe zonder tijdsverlies hun weg vervolgde begon de laatste proef van het seizoen alweer. Op het moment dat de equipe over de finish van de proef reed was het zeker. Het HAN Automotive Rally Team met dit seizoen coureur Rick Lubberding en navigator Mark Kuipers waren met de Opel Adam de nieuwe Nederlandse Short Rally kampioenen!! Hiernaast had de equipe ook al eerder het seizoen het klasse kampioenschap in de Short RC4 en Junior Short Kampioenschap binnengehaald!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.