Al meer dan 20 jaar is Van Kronenburg Autosport bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van high performance motoren voor verschillende toepassingen. In de beginjaren maakte men gebruik van verschillende typen motormanagement systemen. Door ontevredenheid over het aanbod op dit gebied, is er besloten om een eigen betaalbaar management systeem te ontwikkelen.

Het doel van deze systemen die uiteindelijk zouden uitgroeien naar de Kronenburg Management Systems (KMS), was dat het simpel, betrouwbaar maar toch effectief moest zijn tegen een betaalbare prijs. Met deze filosofie heeft van Kronenburg Autosport een systeem kunnen ontwerpen wat geschikt is voor 90% van alle toepassingen.

Vandaag de dag zijn de Kronenburg Management Systems (KMS) uitgegroeid tot een volledige lijn van motormanagement systemen, welke het mogelijk maken benzine motoren (zowel turbo als n/a) aan te sturen tot 12 cilinders met opties zoals 4mb datalogging, staged/banked injectie, mapselector, odd firing, zelf lerende lambdacontrol, boost control, variabele launch control, idle control, traction control, powershift, toerenbegrenzers, motor diagnose, schakellamp, water injectie, koelvin, brandstofpomp, etc.

http://kms.vankronenburg.nl/nl/