Op zaterdag 17 juni werd de Autosoft Vechtdal Shortrally verreden door het HAN Automotive Rally Team in de omgeving Hardenberg met de Opel Adam. De wedstrijd had 5 klassementsproeven en werd verreden over 53 kilometer. Deze 13e editie van de Vechtdal rally werd verreden met startnummer 113.

De equipe Rick Lubberding en Mark Kuipers waren er weer helemaal klaar voor, nadat het team de problemen van de vorige rally opgelost hadden. Ook werd Rick Lubberding een paar dagen voor de rally opgenomen in het KNAF Academy programma!

Na wat problemen voordat de equipe aangekomen was bij de eerste proef, kon deze van start gaan. Op de eerste proef liep de Opel Adam helaas warm, waardoor er op een aantal lange rechte stukken van het gas moest worden gegaan. Ook werd er ongelukkig genoeg een chicane aan de zijkant geraakt. Ondanks dit werd er een 2e tijd algemeen genoteerd! De problemen met het warmlopen konden opgelost worden voordat de 2e proef bij Dalen van start ging. Tijdens de proef kwam de equipe op de rondkoers een andere deelnemer tegen, maar de equipe werd netjes voorbij gelaten. Ook werd er een bocht te ruim ingeschat, waardoor deze met een te hoge snelheid genomen werd. Gelukkig wist de equipe net uit een sloot te blijven die aan de buitenkant lag en kon de proef vervolgd worden zonder al te veel tijdsverlies. Op de 3e proef werd er ongelukkig genoeg nogmaals een chicane geraakt (Een leermoment!). Gelukkig kon de weg weer gewoon vervolgd worden.

Op de service werd de Opel Adam weer provisorisch gerepareerd. De equipe stond ondanks de problemen op dat moment op een 3e plek algemeen! Na de service werd de 4e proef zonder problemen uitgereden. Tijdens de laatste 5e proef zag de equipe de nummer 2 in het algemene klassement helaas stilstaan. Dit betekende wel dat de equipe op dit moment een 2e plek in het algemene klassement in handen hadden. Ook werd er weer een mooie 2e tijd genoteerd op de laatste proef. Zo finishte de equipe uiteindelijke op een 2e plek in het algemene klassement en op een 1e plek in de klasse RC4!

De volgende rally voor het HAN Automotive Rally Team zal de Jumbo Short Rally rondom Etten-Leur zijn, welke verreden wordt op zaterdag 8 juli.  IMG_8952

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.