De 12e editie van de Vechtdal shortrally in de omgeving Harderberg is helaas veel te vroeg tot een einde gekomen voor het HAN Automotive Rally Team. Al op de eerste klassementsproef hield de motor er mee op, later zou blijken dat een klep is gebroken en zich een weg in de kop van het blok heeft geboord.

Zaterdag 18 juni 2016: De dag begon al vroeg voor het HAN Automotive rally team. De documentencontrole was om 07:00 en het verkennen begon om 08:00. Het verkennen liep soepel, de equipe had de ELE rally nog maar net achter de rug en het rally ritme zat er nog goed in. De notes stonden mooi op papier en de equipe was vlot weer terug op het serviceterrein.

Op het serviceterrein werd er harder gewerkt: vrijdag werd geconstateerd dat er een keerring bij de versnellingsbak lekte. Toen de equipe dus op het serviceterrein aankwam zat de versnellingsbak nog niet onder de auto en werd er nog hard gewerkt om de auto op tijd af te hebben.

Toen de keerring er weer onder zat werd er nog snel even een testritje gemaakt. Na de testrit en na het uitlijnen stond de Opel Adam precies op tijd klaar om mee genomen te worden naar de eerste klassementsproef. De equipe begon sterk! Het tempo zat er direct goed in en dit kon nog weleens een hele mooie dag worden.

Helaas sloeg toen het noodlot toe. Al tijdens de eerste klassementsproef moest de equipe de auto aan de kant zetten omdat er een enorme hoeveelheid witte rook uit de uitlaat kwam. De equipe wist het meteen: einde rally.

Bij thuiskomst werd het motorblok uit elkaar gehaald en het resultaat is een kapotte klep die zich een weg in de kop van de motor heeft geboord. Het team moet nu een oplossing zoeken voor dit mogelijke dure probleem, maar zal er alles aan doen om  17 september bij de Hellendoorn shortrally aan de start te verschijnen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.