Tijdens de Eurol Hellendendoorn Shortrally van 18 september 2016 was het snel afgelopen voor het Han Automotive Rally Team (HART). De Opel Adam reed tijdens de eerste klassementsproef in een greppel, waar ze niet meer uit kwam.

De equipe van het HART (Rick Janse als coureur en Toon Berns als navigator) was helemaal klaar voor de shortrally in en rond Hellendoorn. Na vroeg op de dag alle proeven te hebben verkend waren ze zeer tevreden en hadden ze er zin in. De auto stond, nadat tijdens de Vechtdal rally een klep zich door de kop van de motor heen had geboord, weer helemaal klaar.
De eerste klassementsproef begon vlot. De equipe liet ziet dat ze ook na een lange pauze van drie maanden meteen op scherp stond en direct hard kon rijden. De 22 kilometer lange proef begon direct heel goed, maar helaas landde de auto na ongeveer 18 kilometer in een greppel. Zoals altijd tijdens een rally zoek je de grenzen op, maar ditmaal zat de equipe net over de grens. Het aanremmen voor een bocht naar links was een fractie van een seconde te laat, waarna de auto met blokkerende wielen rechtdoor schoot in plaats van linksaf ging. ‘Hoort bij de sport’ zeggen mensen dan… Dat is voor nu nog veel te vroeg om te zeggen voor de equipe van het HART. Voor nu zal het team zich gaan focussen om de auto weer klaar te krijgen voor de Jumbo Shortrally van 8 oktober.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.