Afgelopen zaterdag 18 maart was het eindelijk zover voor het HART. Nadat in de winterstop de Opel Adam helemaal klaar gemaakt was voor het nieuwe seizoen en de nieuwe equipe (Coureur Rick Lubberding, navigator Mark Kuipers) zich goed voorbereid hadden, kon voor hen de eerste rally rondom Emmeloord beginnen. Tijdens deze dag werden er maar liefst twee rally’s gereden. De Zuiderzee Shortrally (42 km) en de Zeebodem Shortrally (54 km). Op vrijdag werd de Opel Adam eerst langs Opel Rijkmans in Emmeloord gebracht. Opel Rijkmans was event sponsor voor deze rally. Op vrijdagavond werden de proeven van de Zeebodem Shortrally al verkent in het donker en zaterdagochtend de proeven voor de Zuiderzee Shortrally.

 

Enkele uren na het verkennen kon de eerste proef voor de nieuwe equipe beginnen.

Tijdens de eerste proef ervoer de nieuwe equipe voor het eerst hoe het was om op een klassementsproef op snelheid te rijden. De proef zat er dan ook alweer op voordat de equipe het door had. Korte tijd later ging de volgende proef alweer van start. Het vertrouwen nam al snel toe op de hobbelige dijkwegen. Tijdens de derde proef begon equipe in het ritme te raken. Hierna bleek dat er al achtereenvolgens een 10e, 9e en 8e tijd gereden was! Een goed begin voor het HART!

 

Nadat de service goed was verlopen met het nieuwe serviceteam kon er gestart worden aan de laatste drie proeven van de Zuiderzee Shortrally. Gezien de goede resultaten werd er besloten de rally veilig uit te rijden. Doordat het vertrouwen in de auto snel toenam werd er op de vierde en vijfde proef achtereenvolgens een 6e en 7e tijd neergezet. De laatste proef werd afgesloten met een mooie 5e plek! De eerste rally met Rick Lubberding en Mark Kuipers was gefinished!
De auto werd hierna klaargemaakt door het serviceteam voor de Zeebodem Shortrally. Er was dreiging van regen, maar er werd besloten om niet op regenbanden te starten. Dit bleek uiteindelijk de goede keuze, want op de eerste proef bij Kampen was het nog wel vochtig, maar zeker niet nat genoeg voor regenbanden. Toch was het een lastige proef voor de nieuwe equipe, want het was niet alleen vochtig, maar het was ook de eerste proef waarbij het donker was. Ook het landelijke deel bevatte een aantal verraderlijke  bochten. Hierna werd de bekende proef in Emmeloord verreden bij de Nagelerweg. Op deze proef was heel veel publiek afgekomen. Deze proef liep zelfs door de bedrijfshal van AGPRO heen. Op deze proef werd door de equipe een 3e tijd algemeen neergezet! Het HART stond nu op een 4e plek algemeen. Er was ook bij de Zeebodem Shortrally een service en nadat hierbij geen problemen waren werd er weer naar de proef bij Kampen gereden. Ook nu werd er weer besloten om de laatste twee proeven veilig uit te rijden. De proef was nu droog en werd zonder problemen uitgereden. Toen er op de verbinding naar de proef bij Emmeloord werd gereden bleek dat de nummer drie in het algemeen klassement uitgevallen was. Dit betekende dat de equipe nu 3e algemeen stond! Ook deze laatste proef werd stabiel uitgereden met een mooie 3e tijd. Uiteindelijk is het HART in de Zeebodem Shortrally 3e algemeen geëindigd en 1e in de klasse!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.