Tijdens de Jumbo Shortrally in en rond Etten-Leur op zaterdag 8 oktober heeft het HART (Han Automotive Rally Team), na een opgeblazen motor tijdens de Vechtdal shortrally en een onfortuinlijk ongelukje tijdens de Eurol Hellendoorn Shortrally, eindelijk weer een volledige shortrally kunnen uitrijden. De equipe heeft de auto heel gelaten en heeft goed op snelheid gereden en het team kijkt terug op een succesvolle dag.

Rick Janse (coureur) en Toon Berns (navigator) moesten zaterdagochtend 8 oktober vroeg het bed uit. Om 8 uur moesten ze zich melden in Etten-Leur om hun gegevens te laten controleren en het routeboek op te halen. Van 9 tot 12 hebben ze de proeven op papier gezet en toen kon het wachten beginnen. Om 16:12 uur mochten ze dan eindelijk van start en laten zien waar ze toe in staat waren.

De shortrally bestond uit drie proeven. Na deze drie proeven was er tijd voor een service en daarna werden alle drie de proeven nogmaals verreden. De eerste proef was een industrieproef. De kleine en wendbare Opel Adam van het HART voelt zich helemaal thuis op deze proeven en de equipe kwam direct lekker in het ritme. Proef twee en drie waren zogenaamde buitenproeven, waar op hoge snelheid gereden werd en waar stukken onverhard tussen zitten. Helaas was er een stuk onverhard uit proef twee gehaald door een tekort aan vrijwillige marshalls, maar desalniettemin was het een geweldige proef om te rijden. Zowel bij proef twee als drie lagen de snelheden erg hoog en werd bij de finish zelfs de topsnelheid nog even gehaald.

Toen was het tijd voor service. Het serviceteam is inmiddels van alles gewend en was overal klaar voor, maar hadden eigenlijk weinig te doen. Ze werkten hun standaard checks af, kwamen niks geks tegen en hadden tijd genoeg om de auto weer schoon terug de rallypaden op te sturen.

Toen de eerste proef voor de tweede keer gereden werd begon het donker te worden. De lampenbak ging dus aan. Deze was op de industrieproef nog niet echt nodig, maar toen de tweede proef voor de tweede keer verreden werd was deze lampenbak toch echt wel nodig. Op hoge snelheid reed de equipe in het donker over verharde en onverharde wegen. Zowel de voorlaatste als de laatste proef verliepen vlekkeloos en de equipe kon niet anders dan uitstappen met een grote glimlach.

Toen de equipe na het finishpodium de auto terug reed stond Domino’s Pizza hen al op te wachten met 25 heerlijke pizza’s die ze schonken aan het HART. Deze gingen er zeker in na zo’n lange dag!

De volgende shortrally is de Twente Shortrally in Hengelo. Dit is tevens de laatste rally op de kalender voor dit seizoen, we gaan er iets moois van maken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.