Zaterdag 8 juli was de Jumbo Short Rally voor het HAN Automotive Rally Team in de omgeving Roosendaal met de Opel Adam. Deze wedstrijd kende 7 klassementsproeven over 80,5 kilometer.

De eerste proef nabij de service kende veel onverhard en hairpins. Door de korte rechte stukken op het onverhard was het moeilijk om grip te vinden. Op deze druk bezochte proef werd door Rick Lubberding en Mark Kuipers alsnog een 5e tijd genoteerd. Tijdens de 2e proef moest er nog wat ritme worden gezocht. Ook schoot de equipe helaas een keer rechtdoor, maar er kon snel omgekeerd worden. Bij de 3e proef had de equipe goed hun ritme te pakken. Hier werd dan ook een 3e tijd algemeen genoteerd!

De laatste proef voor de service, was de bekende proef bij Achtmaal over maar liefst 19,6 kilometer. De rondkoers op het begin van de proef had opnieuw veel publiek. Deze lange proef werd ook weer zonder problemen gefinisht met een 6e tijd algemeen. Dit betekend dat de equipe op een 6e plek in het algemene klassement stond.

Vlak voordat de equipe bij de service kwam, bleek dat de Opel Adam niet meer helemaal ontkoppelde. Op de service lukte dit helaas niet om op te lossen. Na de service werd de 5e proef probleemloos verreden. Tijdens de 6e proef viel één bocht voor het einde de peltor uit door een klap, waardoor de equipe elkaar niet meer kon verstaan. Doordat dit helemaal aan het einde van de proef gebeurde was het tijdsverlies gelukkig minimaal. Ook kon dit probleem gelukkig makkelijk opgelost worden.

De laatste 7e proef was nogmaals Achtmaal. Ditmaal werd de proef in het schemer verreden. De problemen met het ontkoppelen waren ondertussen verergerd. Dit resulteerde erin dat de Opel Adam afsloeg toen deze in de versnelling gezet werd bij de start. Omdat de auto opnieuw gestart moest worden kostte dit wat tijd. Ondanks dit alles werd er een 3e tijd genoteerd. Doordat er een aantal andere equipes uit waren gevallen schoof de equipe door naar een 3e plek algemeen en een 1e plek in de klasse! Al met al een zeer mooi eindresultaat.         IMG_0143 IMG_0161

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.